Prajitura cu nectarine

de Ina in Prajituri, 4 Aug 2010 | 6741 vizualizari

 

Deoarece imi ramasesera doua plicuri de mix 9 torturi, m-am gandit sa le valorific in reteta de mai jos :)

 

INGREDIENTE

  • 6 nectarine 
  • 100 g stafide
  • 2  plicuri  mix pentru 9 torturi,
  • 4  oua
  • 125 g unt
  • 80 ml lapte
  • 2  linguri zahar tos
  • 1 esenta rom
  •   pentru decor :
  • o ciocolata  simpla, pe care o topim si o amestecam cu  100 ml. frisca lichida.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nectarine:

Tapetam o forma cu diametrul de  26 cm  cu hartie de copt.

Nectarinele le taiem felii.

Intr-un vas punem mixul pentru 9 torturi, apoi untul la temperatura camerei, ouale, zaharul, esenta si laptele si amestecam bine pana la omogenizarea compozitiei. ( eu am pus in compozitie si sucul scurs de la nectarine, reducand  putin cantitatea de lapte )

Jumatate din compozitia astfel obtinuta se toarna in vas, apoi se aseaza un strat cu felii de nectarine presarate cu stafide.  Se acopera cu restul compozitiei si asezam iar un strat de felii de nectarine  si stafide. Coacem in cuptorul preincalzit. Cand scoatem din cuptor  turnam peste prajitura ciocolata lichida,  fierbinte.

Taiem cand se raceste  si servim  simplu sau cu frisca.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri